A avut si Romania parfumurile ei!

Miraj "Bucuresti"

Cu ocazia zilei nationale, 1 decembrie, ne-am gandit sa dedicam un articol pe Odore.ro parfumurilor romanesti de alta data. Un articol in memoria acelor parfumuri Made in Romania ce au colorat putin tineretea multor romani, parfumuri ajunse azi amintiri, piese de colectie sau doar suveniruri ale unor vremuri de mult apuse.

Am gasit un articol util pe blogul lui Octavian Coifan, istoric si parfumier roman, despre vechile parfumuri romanesti. El aminteste de o serie de parfumuri, produse in Romania, ce nu au vazut lumina vitrinelor, esente destinate exportului si cateva parfumuri premiate international create sub egida Miraj, Miss Otilia, Idila si Darclee.

Alte nume sonore ar fi Farmec 16, Jubileu, Favorit, Do Re Mi, Miss Miraj, Domino, Lavanda Fina, Faun, Turist, Magic sau Rodica, un parfum din anii 1981-1982, despre care tot Octavian a amintit.

Va prezint mai jos o fotografie facuta in Muzeul parfumurilor din Barcelona, unde am regasit multe dintre aceste parfumuri printre care si Luxol, Apa de colonie Bucuresti, Eva si Manon.

parfumuri romanesti vechi

Voi ce parfumuri va amintiti din acea perioada?

Author Description

odore

Sunt 8 comentarii. Adaugati comentariul dvs.

 1. 31.05.2011 | Vio spune:
  Chiar nu se mai fabrica nimic din parfumurile de odinioara? Ce vremuri!... CE PARFUMURI!... Mi-e dor de Domino, Do Re Mi, Miss Otilia, Jubileu, Turist...
 2. 31.05.2011 | Vio spune:
  Inca am acasa un ambalaj de Domino.
 3. 23.07.2011 | manu spune:
  eu eram inebunita dupa favorit si farmec 16
 4. 04.08.2011 | diana spune:
  Miss Miraj era de vis, am avut unul cu sticluta din galle. Si acum l-as cumpara pe loc.
 5. 03.09.2011 | Doina spune:
  Continui sa caut parful meu favorit Jubileu. Ce magazin il vinde?
 6. 23.02.2012 | MONICA spune:
  felicitari!!! mi-au rascolit anii tineretii mele... am 60 de ani si pe langa aceste ape de colonie am mai prins si altele...mai vechi!!!! va multumesc ca mi-am amintit de toate,,,,o tempora o mores!!!!
 7. 23.02.2012 | MONICA spune:
  MAI ERAU,DOINA ,VALURILE DUNARII,TURIST,APRIL,CARNEN,CHIPRE,PLUS CELEBRELE MASINUTE SAU PUI CU PARFUM!
 8. 20.11.2012 | simona spune:
  jubileu...nu se mai fabrica deloc??mi-e dor de el!!

Lasa un comentariu