Cele mai vechi parfumuri din lume!

cele-mai-vechi-parfumuri-din-lume

Cele mai vechi parfumuri din lume au fost descoperite pe insula cunoscuta mitic ca fiind locul de nastere al Afroditei, zeita greaca a dragostei, a poftei trupesti si a frumusetii, anunta arheologii italieni. Descoperite pe insula mediteraneana Cipru in 2003, parfumurile dateaza de mai mult de 4000 de ani a declarat liderul de excavari al Consiliului National de Cercetare din Roma, Maria Rosaria Belgiorno.

Reminiscente ale parfumurilor au fost gasite intr-o fabrica antica de 300 de metri patrati, o parte a unui mare complex industrial in Pyrgos.

Cladirile au fost daramate in urma unui cutremur in 1850ih dar sticlele de parfumuri, ulcioarele de amestecat si alte elemente s-au pastrat sub zidurile daramate.

Artefactele sunt in momentul de fata expuse la Muzeul Capitolini din Roma, alaturi de reproduceri moderne ale miresmelor vechi de secole descoperite in Cipru.

Dwight Loren un renumit parfumier, membru al Societatii Americane a Parfumurilor a spus ca orasul Grasse, din Franta, este considerat ca fiind centrul parfumeriei moderne, dar industria parfumurilor are origini adanci in istorie.

“How sophisticated it was we don’t know, but certainly people were looking at natural ingredients to enhance either their own body or their environments or to use them in medicine.” Dwight Loren

Echipa de arheologi italieni au analizat consistenta ulcioarelor de amestecat si au identificat 14 arome native zonei mediteraneene, utilizate in antichitate la producerea parfumurilor. Extrase din anason, pin, coriandru, bergamot, migdale si patrunjel sunt doar cateva dintre ingredientele preferate ale anticilor parfumieri.

Echipa a descoperit si patru retete vechi de parfumuri, felurite combinatii de arome. Pagini de istorie rasfoite de miresme placute.

cele-mai-vechi-parfumuri-din-lume

cele-mai-vechi-parfumuri-din-lume

Author Description

odore

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu