Encre Noire pentru bărbați: un parfum întunecat, misterios și reavăn

Cerneală divină. Lemnos uscat și totodată umed, un contrast foarte interesant, rece, luminos, unul din cele mai pure exemple de vetiver amestecat cu ace de brad. Pare un miros forestier, de butuc crestat, de pământ reavăn și culcuș umed de mușchi catifelat. Un parfum care-ți intră prin nări direct în suflet și nu mai pleacă de-acolo niciodată. În primul rând, Encre Noire de la Lalique are ceva aparte. Nu seamănă cu nimic din ce am mai mirosit până acum. După câteva minute de la aplicare, mirosul pe care-l simt îmi crează imaginea unui geamantan plin de cărți și reviste din perioada interbelică. Mirosul acela de hârtie veche și cerneală cu plumb. După ceva timp mirosul se îndulcește și capătă niște nuanțe fructate, ca de citrice, dar cred că este moscul pe care-l percep astfel în combinație cu celelalte ingrediente.

lalique encre noir

Deschiderea este ca un acord cu trei note de la un pian: vetiver proaspăt și ulei de chiparos, cu amestec de mosc dulce-amar. Moscul se pierde ceva timp mai târziu, lăsand nectarul din lemn de cașmir să strălucească cu chiparosul cald și vetiverul. Este atât de confortabil și distins, încât ai impresia că miroși un parfum de nișă. Encre Noire este mirosul de tuș întunecat, aidoma scriitorilor de altădată, cu adevărat un miros întunecat și proaspăt plin de note misterioase. Deține o sobrietate aparte acest parfum, nefăcându-l să pară bătrânesc. Cu toate acestea, nu e recomandat să-l porți dacă ai sub 25 de ani. Faptul că are două tipuri de vetiver îl face mult mai complex decât orice alt parfum bazat pe această notă ,,earthy”. Vetiverul de la Guerlain este mult sub Encre Noire din toate punctele de vedere, deși prețul spune altceva.

Ingredientele acestui elixir sunt înșelător de simple, dar mirosul este cu adevărat magic! Imaginează-ți că mergi la o librărie pe un timp ploios și rece. Ajungi acasă și îți prepari un ceai negru pe care-l savurezi citind cartea proaspăt cumpărată. Imaginea aceasta descrie destul de mult parfumul. Design-ul sticlei este atât de simplu și reprezintă pură artă minimalistă. Negrul închis folosit te înfioară absolut și îți conferă o siguranță că acest parfum este unul masculin în cel mai bun sens al cuvântului. Unul din cele mai solide și complexe parfumuri contemporane.

encre-noire-a-l-extreme-eau-de-parfum

Deși au fost lansate mai multe variante ale aceluiași parfum (Lalique Encre Noire AL´Extreme, Lalique Encre Noire Sport), nu mă pot gândi la ceva mai bun decât Encre Noire. Cele mai multe parfumuri din aceeași gamă de preț nu au putut concura cu ce ne oferă Lalique. Un clasic prin desăvârșire și modern în cel mai deștept mod cu putință.

odore

Autor: Flavius Călin

Author Description

odore

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu