Ernest Shiftan

ernest-shiftan

Ernest Shiftan [1903-1975], un renumit parfumier al vremurilor sale, membru al IFF [International Flavors and Fragrances] era cunoscut ca fiind un adevarat mentor pentru tinerii parfumieri, o reputatie de inalta valoare.

Sophia Grojsman spre exemplu a crescut in ucenicia sa. In ciuda faptului ca era cunoscut ca fiind un foarte bun parfumier al traditiei americane, existau foarte putine informatii privind munca si creatile sale, aparent din cauza practicilor invaluite in secret ale acelor vremuri, un obicei des intalnit avand in vedere tehnologia si metodele de atunci.

Se banuieste ca pentru multe creatii ar fi fost doar supervizor sau doar colaborator nici de cum autorul lor. Insa, exista o informatie interesanta legata de cariera sa, undeva in 1974, un articol dintr-un ziar american il prezenta pe Ernest ca fiind “vice presedinte si chimist la IFF“.

Creatile sale sunt unele cat se poate de legendare si anume Cheramy “Offrande” [1925, cu Paul Schving], “Dew Youth” [1952 cu Josephine Catapano], Givenchy “Le De” [1957], Norell “Norell” [1967-1968, cu Josephine Catapano] si Fragrance of the Bahamas Ltd. “Island Promises” [ca.1970].

Colaborarea cu Fragrance of the Bahamas Ltd. s-a bazat pe relatia sa de prietenie cu fondatorul companiei Albert Whisnant, parfumul “Island Promises” se poate gasi si in ziua de azi in magazinele de specialitate.
Numele a fost inspirat de un alt bun prieten al celor doi, dramaturgul Neil Simon.

Ernest a fost si co-autor, alaturi de Max Feinsilver, al unui articol numit “Practical Research of the Art of Perfumery“, Analele Academiei De Stiinta din New York, vol. 116, p. 692-704, iulie 1964. Articolol prezenta anumite impresii personale ale lui Ernest, legate in principal de lumea parfumurilor, evolutia chimei si a tehnologiei de fabricare, intr-un stil academic desavarsit, de aici si reputatia de excelent mentor si profesor.

Author Description

odore

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu