PACO RABANNE

Paco Rabanne Logo

Paco Rabanne, pe numele sau real Francisco Rabaneda Cuervo, s-a nascut pe data de 18 februarie 1934 in San Sebastian, Tara Bascilor, Spania.

Copilaria celebrului creator de moda a fost tulburata de Razboiul Civil din Spania, motiv pentru care, alaturi de familia sa, a emigrat in Franta la varsta de 5 ani.

Inclinatia lui Paco Rabanne catre moda a fost inspirata de faptul ca mama sa a fost de profesie croitoreasa si a ocupat un post inalt in pentru celebra casa de moda Balenciaga inainte de plecarea in Franta.

Paco Rabanne

In 1952 Francisco a inceput sa studieze arhitectura la scoala Beaux-Arts din Paris insa nu a fost atras de aceasta profesie si abandonat in scurt timp cursurile. Primii pasi in lumea modei au fost realizati in calitate de colaborator, designerul a realizat diversele accesorii pentru case de moda precum Courreges, Dior, Cardin, Balenciaga si Givenchy, branduri care l-au incurajat si i-au sustinut munca. Cu acest suport Paco Rabanne si-a facut oficial debutul in 1966, la varsta de 32 de ani.

Prima sa colectie haute cuture, “The unwearable“, a simbolizat o adevarata revelatie a acelor vremuri prin cele 12 rochii ale sale confectionate din plastic si metal. Piesele vestimentare ale lui Paco Rabanne erau asamblate intr-un mod total special, traditionalele ace de cusut si foarfecele erau inlocuite de paie de plastic si clesti.

In acel moment tiparele au fost sparte, colectia sa intradevar moderna si inovatoare a provocat mai multe controverse. Din acel moment Paco Rabanne a fost imediat catalogat ca fiind un “baiat rau” al modei.

Tot in 1966 designerul isi deschide primul magazin iar piesele sale vestimentare, unice prin prisma artistica a lui Paco Rabanne, cunosc reconoasterea internationala.

Rabanne si-a prezentat primul parfum in anul 1969. Calandre, un parfum citric dedicat femeilor active, a fost cosiderat un produs revolutionar al acelor vremuri datorita mixului inedit si curajos de note.

Paco Rabanne Calandre

In 1973, a creat primul sau parfum pentru barbati, Paco Rabanne Pour Homme, declarat primul parfum aromatic ajuns pe piata.

XS Pour Elle, un parfum usor floral, a fost lansat mult mai tarziu in 1995 si a fost urmat de primul sau parfum unisex, Paco, in 1996, prezentat intr-un flacon realizat din metal reciclabil. Dupa doar doi ani a fost creat Paco Energy iar anul urmator, in 1999, si- facut debutul parfumul feminin Ultraviolet. Versiunea masculina Ultraviolet a fost lansata ulterior in 2001.

Revenind la evolutia celebrului designer, Paco Rabanne a lansat in 1991, prima sa carte, “Trajectoire“, cea de-a doua biografie a celebrului designer.

La 8 ani dupa acest eveniment, in anul 1999, Paco Rabanne si-a prezentat ultima colectie si odata cu asta si ultimul sau pas in industria modei haute-couture. Francisco a declarat atunci ca doreste sa-si dedice timpul pieselor ready-to-wear si accesorilor.

Succesorul casei de moda a fost pentru o perioada Rosemary Rodgriguez. Mai tarziu, in anul 2005, Patrick Robinson, un tanar designer de origine africana, a fost numit Directorul Artistic al brandului, o decizie luata de insusi Paco Rabanne.

In prezent, seria de parfumuri lansate de Paco Rabanne numara peste 30 de produse memorabile dintre care enumeram Eau De Paco Rabanne Cologne, La Nuit Perfume for Women, Liquid Crystal Perfume, Liquid Metal Cologne, Metal Perfume, Paco Energy Cologne, Paco Pour Elle, Paco Rabanne Sport, Paco Unisex, Xs Extreme Girl, duoul Black XS, celebrul 1 Million si cea mai noua lansarea casei, Lady Million.

De mentionat ca brandul Paco Rabanne a colaborat de-a lungul timpului cu parfumieri celebri precum Christophe Raynaud, Olivier Pescheux, Michel Girard, Olivier Cresp, Emilie Coppermann, Mark Buxton, Michael Hy, Anne Flipo, Beatrice Piquet, Dominique Ropion, Robert Gonnon, Rosendo Mateu, Jean Martel, Jacques Cavallier, Pierre Wargnye si Gerard Anthony.

Author Description

odore

Sunt 1 comentarii. Adaugati comentariul dvs.

  1. 27.07.2010 | ralu spune:
    Ce bine arata Paco Rabanne la varsta lui

Lasa un comentariu